16. yy. tablolarındaki çıplaklık ve 21. yy. sosyal medya kuralları

Belçika turizm federasyonu, insanları Rubens tablolarındaki çıplaklıktan “korumak” için Facebook’un uyguladığı sansür yöntemini kullandı.

Facebook’un çıplaklık içeren sanat eserlerini “pornografik” olduğu gerekçesiyle sansürlemesi yeni bir şey değil. Teknoloji şirketi yalnızca tabloları değil, Kopenhag’ın 30 bin yıllık ünlü “Küçük Denizkızı” heykelini bile sansürledi. 19. yüzyıla ait vücut parçaları içeren bir tablo görseline erişimi kısıtladığı için ise mahkemeye verildi.

Yaşanan olaylar Belçika’nın Felemenkçe konuşulan bölgesindeki turizm federasyonu Toerisme Vlaanderen harekete geçirdi ve Rubens, Bruegel ve Van Eyck gibi Flaman sanatçıların eserlerinin yer aldığı müzelerin tanıtımını Facebook’un absürt yasaklarıyla dalga geçerek yapmak istedi.

Facebook’un sanat eserlerini sansürlemesinin ne kadar saçma olduğunu göstermek için “fbi Sosyal Medya Denetimcileri” ekibi kuran organizasyon, Antwerp’teki Rubens House müzesindeki ziyaretçilere ilk önce sosyal medya hesaplarının olup olmadığını sordu, ardından da “Bu bir kural. Sizi çıplaklığa karşı korumalıyız” gibi sözlerle ve gözlerini kapatarak, onları çıplaklık içeren tabloların önünden uzaklaştırdı.

Kaynak: http://www.dijitalajanslar.com/16-yuzyil-tablolarindaki-ciplaklik-ve-21-yuzyil-sosyal-medya-kurallari/?fbclid=IwAR2771gT8epE0XlGpVCB_j2OB5wTJkNa1wsY8ohXWLkXqepPWC1BErA42ZE

Monday Morning Goods No: 184

Bu Sayıda

Bu kez Google Assistant ile evde tek başına

İlk yapımı 1990 yılında yayınlanan Evde Tek Başına film serisi, Google Assistant için günümüze uyarlanarak teknoloji ve nostaljiyi bir araya getirdi.

Nvidia’dan gerçekte olmayan yüzler oluşturan yapay zeka

2014 yılından bu yana yapay zeka üzerinde yoğun bir çalışma yürüten Nvidia, geliştirdiği yapay zekaya gerçekte var olmayan yüzlerin portrelerini çizdirmeye başladı.

Haftanın ilhamını kaçırmamak için
bültene kaydolun,

DUYDUK DEYİN, DUYMADIK DEMEYİN!