2018 iPhone Fotoğraf Ödülleri sonuçlandı!

11. kez düzenlenen iPhone Fotoğraf Ödülleri ile iPhone ile çekilen en iyi fotoğraflar taçlandırıldı ve mobil yaratıcılık kutlandı.

Apple, kurduğu ekosisteme gözü gibi bakıyor. Çünkü sunduğu prestijin ve yaşam tarzının odağında ürünleri var. Ve onları besleyecek etkinlik, yarışma ve ödüllerden de geri durmuyor. Bunlardan en çok bilineni olan Apple Tasarım Ödülleri ile geliştirici konferansı WWDC’de en iyi tasarlanmış uygulamaları ödüllendiriyor. Hem iyi tasarımları ödüllendirmiş hem de Apple dilinin nasıl olabileceğini diğer geliştiricilere göstermiş oluyor. Apple, fotoğrafçılığı da iPhone üzerinden sahipleniyor. Geçtiğimiz yıl açtığı Instagram hesabı da bu vizyonlarının bir parçasıydı. iPhone Fotoğraf Ödülleri ise 2007’den bu yana düzenlenen küresel bir organizasyon.

Bu yıl 11. kez düzenlenen iPhone Fotoğraf Ödülleri’nin (IPPAWARDS) kazananları da açıklandı. iPhone kullanıcılarına ilham ve heyecan verme amacıyla kurulan yarışma her sene 19 kategoride fotoğrafçıları ödüllendiriyor. Bu sene de 140 ülkeden fotoğrafçının gönderdiği işler yarıştı ve en iyileri seçildi.

Yılın büyük ödülünü Yerinden Edilenler (Displaced) başlıklı çalışmasıyla Bangladeş’ten Jashim Salam kazandı. Yılın fotoğrafçısı kategorisinde birinciliği İsviçre’den Alexandre Weber Sarı ve Mavi Baiana (Baiana in yellow and blue) işiyle, ikinciliği Çin’den Huapeng Zhao Göz Göze (Eye to eye) işiyle, üçüncülüğü ise Myanmar’dan Zarni Myo Win Ben de Oynamak İstiyorum (I want to play) başlıklı işiyle kazandı.

Diğer kategoriler arasında ödüle layık görülen fotoğrafçılar arasında Türkiye’den de üç isim bulunuyor. Şükrü Mehmet Ömür, Sabah Sisi (Morning Fog) çalışmasıyla doğa kategorisinde birincilik, Asuman Robson Sycamore Gap (At Sycamore Gap) çalışmasıyla manzara kategorisinde ikincilik ve Burcu Öztürk Donmuş Central Park (Frozen Central Park) çalışmasıyla panorama kategorisinde ikincilik ödülü kazandı.

Yılın Fotoğrafçısı Büyük Ödülü

Jashim Salam
Yerinden edilenler
Yer: Ukhiya, Bangladeş – iPhone 7 ile çekildi

Yılın Fotoğrafçısı Birincilik Ödülü

Alexandre Weber
Sarı ve mavi Baiana
Yer: Salvador de Bahia, Brezilya – iPhone 6S ile çekildi

Yılın Fotoğrafçısı İkincilik Ödülü

Huapeng Zhao
Göz göze
Yer: YanTai ShanDong bölgesi, Çin – iPhone 6 ile çekildi

Yılın Fotoğrafçısı Üçüncülük Ödülü

Zarni Myo Win
Ben de oynamak istiyorum
Yer: Yangon, Myanmar – iPhone 7 Plus ile çekildi

Birincilik Ödülü – Doğa

Şükrü Mehmet Ömür
Sabah Sisi
Yer: Toulouse, Fransa – iPhone 6S ile çekildi

İkincilik Ödülü – Manzara

Asuman Robson
Sycamore Gap’te
Yer: Northumberland, Birleşik Krallık – iPhone 7 ile çekildi

İkincilik Ödülü – Panorama

Burcu Öztürk
Donmuş Central Park
Yer: Central Park, New York City – iPhone 7 ile çekildi

Görsel: IPPAWARDS

Kaynak: https://bigumigu.com/haber/2018-iphone-fotograf-odulleri-ni-kazanan-fotografcilar-ve-fotograflar/

Monday Morning Goods No: 162

Bu Sayıda

Google’ın dans figürleri için hazırladığı eğlenceli yapay zeka

Kameranızı açıp, karşısında dans etmeye başlayın. Google’ın yapay zekası Mirror Move, yaptığınız hareketleri yapan diğer insanların görüntülerini, saniyeler içinde karşınıza çıkarsın.

Çiçeği için güneşi kovalayan robot

Çinli Vincross şirketi tarafından geliştirilen Hexa isimli robot, üzerinde taşıdığı bitkiyi güneşli alanlara götürebiliyor, suya ihtiyaç duyduğunda sahibini uyarabiliyor.

Haftanın ilhamını kaçırmamak için
bültene kaydolun,

DUYDUK DEYİN, DUYMADIK DEMEYİN!