2040 yılında Ay’da 100 Bin Kişi Yaşayacak

Ay'a seyahat ve Ay'ı keşfetmek için araştırma ve geliştirme yapan ispace'in kurucusu ve CEO'su Takeshi Hakamada, Ay'a yolculuk vizyonlarını ve iş birliği ihtimallerini anlattı.

Ay’a seyahat ve Ay’ı keşfetmek için araştırma ve geliştirme yapan ispace’in kurucusu ve CEO’su Takeshi Hakamada, Ay’a yolculuk vizyonlarını ve iş birliği ihtimallerini anlattı.

ispace’in kurucusu ve CEO’su Takeshi Hakamada, Web Summit 2019’da “The moon, for your next-level business” başlıklı oturumuyla şirketinin başarılarını ve 2040 vizyonlarını paylaştı.

2013 ile 2018 yılları arasında Google Lunar X Prize yarışmasına katılan ispace, Ay yüzeyinde araştırma yapmak için Sorata isimli rover geliştirdi. 2040 yılında Ay’a yerleşerek 100 bin kişinin yaşayacağı bir alana sahip olacaklarını öngörerek ve bu yaşam alanına Moon Valley diyecekler.

20 yıl içinde yapmayı gerçekleştirmeyi bu atılım ile Ay’da su keşfedeceklerini, bu suyu ayrıştırarak hidrojen ve oksijeni ayrıştırarak enerji açığa çıkaracaklarını ve bu da Dünya ve Ay arasındaki ulaşım için yakıt olacağını düşünüyorlar.

Her yıl 10 binden fazla kişinin seyahat edeceği Moon Valley’e düzenli uçuşlar gerçekleşecek. Buraya yerleşenler arasında inşaat, demir işleme, tarım, tıp, iletişim, enerji, ulaşım ve daha pek çok uzmanlığa sahip insanlar buraya gelerek çalışabilecek.

Böylece insanlığın genişlemesi ve gezegenler arası bir yaşam formuna dönüşmesinde Ay bir sıçrama tahtası olacak. Ay’dan elde edilen kaynaklarla yeni teknolojiler, yeni işlenmeye hazır hammaddeler gibi çok çeşitli alanlarda gelişmelerin önünü açması planlanıyor.

Kaynak: https://bigumigu.com/haber/2040-yilinda-ayda-100-bin-kisi-yasayacak-web-summit-2019/

Monday Morning Goods No: 231

Bu Sayıda

Araştırmacılar, Dokunma Hissi Sağlayabilen Hologram Animasyonlar Üretti

Araştırmacılar, insan kulağının algılayamayacağı kadar düşük seviyedeki ses dalgalarını kullanarak 3D animasyonlar üretebilen bir cihaz geliştirdi.

Instagram Beğenileri Kaldırmaya Başladı

Geçtiğimiz günlerde 'Hareketler' sekmesini kaldıran Instagram, bunun ardından beğeni özelliğinin kaldırılması için testlere başladı. ABD'de bazı kullanıcılar için kaldırılan bu özelliği eleştirenler kadar memnun kalanlar da oldu.

Haftanın ilhamını kaçırmamak için
bültene kaydolun,

DUYDUK DEYİN, DUYMADIK DEMEYİN!