Ayna ayna söyle bana formumu nasıl korumalıyım?

Naked Labs, vücudu 360 derece tarayan akıllı ayna ile vücudunuzdaki değişimleri takip ediyor ve formda kalmanıza yardımcı olacak ölçümleri yapıyor.

San Franciscolu girişim Naked Labs, vücudu 3B olarak tarayabilen akıllı ayna ve döner tartıdan oluşan bir sistem tasarladı. Mobil uygulamayla çalışan sistem, vücudunuzun 3B modelini yaratabiliyor ve vücudunuzun sağlığınızla ilgili değişimlerini takip edebiliyor.

Naked Labs’in sistemi 3 parçadan oluşuyor. Birincisi, akıllı ayna. Üç boyutlu olarak nesneleri tarayabilen, üç adet gömülü Intel RealSense derinlik sensörüyle donatılmış. Her seferinde mükemmel pozlama elde etmenize yardımcı olacak yerleşik bir lazer hizalama sistemine de sahip. Aynada ayrıca her tarama sonunda elde edilecek yaklaşık 4 GB’lık veriyi alıp kullanılabilir bir modele sıkıştıran dizüstü bilgisayar sınıfı bir işlemci de bulunuyor.

Yüksek çözünürlüklü 3B modelinizi yaratıyor

Sistemdeki bir diğer parça, döner tartı. Kendi bataryası bulunan tartı, prize takılı olan aynadan elektrik alıyor. Tartının kendi bataryası var ve elektriği prize takılı olan aynadan alıyor. Tartının üzerine çıkıp sabit bir pozda duruyorsunuz, tartı 15 saniye boyunca dönerken ayna vücudun her milimetresini tarıyor. Sonuçta da oldukça yüksek çözünürlüklü bir model ortaya çıkıyor.

Sistemdeki bir diğer özellik de mobil uygulama. Tarama sonucu elde edilen veri akıllı telefondaki uygulamaya gönderiliyor. Boyun, omuzlar, göğüs, üst kol, bel, mide, kalça, baldır çevresi ölçümlerinizi alan sistem; yağ oranınızı, yağ kütlenizi, kilonuzu ve benzeri şeyleri kaydediyor. Tüm bu verileri sağlığınızı değerlendirmek ve kondisyon hedeflerinize doğru ilerleyebilmeniz için için mükemmel bir ölçüm seti gibi sunuyor.

Çıplak selfie paylaşmak gibi mi?

Naked Labs’in yarattığı bu sistem giyim sektöründe büyük değişiklikler yaratabilir. Örneğin dünyanın herhangi bir yerinde vücudunuza mükemmel şekilde oturacak özel kıyafetler diktirebilmenizi sağlayabilir. Ancak Naked Labs’in akıllı aynası, aynı zamanda bu teknolojiyle ilgili tartışmaların da doğmasına neden oldu. Yaratılan modeller o kadar detaylı ki, bazı yorumlara göre vücudunuzu tarattığınızda çıplak halinizin 3 boyutlu kopyasını ya da şöyle diyelim 3 boyutlu çıplak selfie’nizi başkalarıyla paylaşmış gibi oluyorsunuz. Bulutta depolanan 3B modeller, her an başkalarının eline geçebilme riski taşıyor.

Naked Labs, kitle fonlamasıyla 14 milyon doları aşkın yatırım toplamış ve ürünü 1.395 dolar fiyatla piyasaya sürmüş. Mahremiyetle ilgili tartışmalar ise ürünün işlevsel olarak vadettiği  faydanın gölgesinde kalmış gibi görünüyor.

Vücudunuzu 360 Derece Tarayarak Formunuzu Takip Eden Akıllı AynaVücudunuzu 360 Derece Tarayarak Formunuzu Takip Eden Akıllı Ayna

Kaynak: https://bigumigu.com/haber/ayna-ayna-soyle-bana-formumu-nasil-korumaliyim/

Monday Morning Goods No: 166

Bu Sayıda

Hologram bir sevgili satın almak ister miydiniz?

İnsanoğlu yalnızlıktan mı teknolojiye sarılıyor yoksa teknolojiye sarıldığı için mi yalnızlaşıyor bilinmez. Bir Japon firması, holografik olarak eşiniz olabilecek garip bir ürün geliştirdi.

HAFTANIN İLHAM VEREN WEB SİTESİ

https://nucleardissent.com/intro

Haftanın ilhamını kaçırmamak için
bültene kaydolun,

DUYDUK DEYİN, DUYMADIK DEMEYİN!