İnsan elinden çıkmış gibi portre çizen algoritma

Matthias Dörfelt, Weird Faces projesinde insan eliyle çizilmiş gibi görünen, eşsiz portreler üreten bir algoritma yarattı.

Dijital sanat çalışmaları belli bir görsel estetiğe sahip oluyor. Özellikle de eğitimli bir gözünüz varsa bakar bakmaz işin bilgisayarda mı elle mi üretildiğini anlayabiliyorsunuz. Böyle olmasında pek de bir sakınca yok aslında. Sonuçta dijital veya analog her ortamın kendine göre bir karakteristiği var. Programcı ve sanatçı Matthias Dörfelt ise duruma farklı yaklaşmış ve bilgisayarda yaratılan çizimlere, insan eliyle çizilmiş görünümü kazandırmak için algoritma tabanlı bir proje yaratmış.

Rastgele ve eşsiz yüzler

1987, Hamburg doğumlu olan ve Los Angeles’da çalışmalarını sürdüren Matthias DörfeltWeird Faces projesinde illüstrasyonu bir diğer tutkusu olan programlamayla bir araya getirmiş. Proje, sınırsız varyasyonda portre eskizi çizmeye programlanmış. Projenin adı “tuhaf yüzler” anlamına gelse de daha ziyade eğlenceli karikatür suratlar ortaya çıkmış. Dörfelt, algoritmik kurallara göre ortaya çıkan bu yüzlerin her birinin rastgele ve eşsiz olduğunu, tıpkı kendisinin elle yaptığı çizimlerine benzediğini söylüyor.

Matthias Dörfelt; çizim, baskı, animasyon, video ve etkileşimli yerleştimelerden robotiğe uzanan tüm yaratıcı alanlarda proje üretiyor. Çalışmalarında sürpriz unsurunu ön plana çıkaran programcı-sanatçı bilgisayarın; eğlenceli, ifade etmeyi sağlayan ve mizahi bir araç olduğuna inanıyor. Dörfelt teknolojiye kusurlar, naiflik ve gariplikler aşılayarak, aracın bu yönlerini keşfetmeye devam edecek gibi görünüyor.

Matthias Dörfelt’i Instagram’ından ve Vimeo kanalından takip edebilirsiniz.

Kaynak: https://bigumigu.com/haber/elle-cizilmis-gibi-gorunen-bu-portreleri-bir-algoritma-yaratti/

Monday Morning Goods No: 168

Bu Sayıda

Bebeğine Harland adını koy, 11 bin dolar kazan!

KFC, kurucusunun ismini yaşatmak amacıyla 9 Eylül'de doğacak ilk "Harland" bebeğe 11 bin dolarlık burs vereceğini duyurdu.

Dünyada önce hangi sorunu düzeltmeliyiz?

Rethink Priorities’in kurduğu Priority Wiki, küresel çapta sorun bekleyen sorunları çözmek için planlama yapmaya yardımcı oluyor.

Haftanın ilhamını kaçırmamak için
bültene kaydolun,

DUYDUK DEYİN, DUYMADIK DEMEYİN!