YouTuber olmayanı kabul etmeyen üniversite!

Endenozya’daki bir üniversite tarafından öğrenci alımı yapılırken YouTuber olmanın zorunlu hale getirilmesi herkesi şaşırttı. Öğrencilerden istenilenler ise en az 10 bin abone ve 100 bin görüntülenmeye sahip olmak.

Üniversitelerin öğrencilerin çeşitli yeteneklerini dikkate alarak burs programları sunduğunu veya ek kontenjan imkanı sağladığını sürekli görüyoruz. İnternetin popülerleşmesiyle YouTuber kavramı da üniversitelerde etkisini gösteriyor.

Endonezya’daki bir devlet üniversitesi olan University of Pembangunan Nasional Veteran‘da ekonomi, siyaset bilimi, hukuk, mühendislik veya bilgisayar bölümünde okumak isteyenlerin belirttiğimiz şartları karşılaması gerekiyor.

Üniversite rektörü Erna Hernawati, YouTube’un insanlara ulaşmak konusunda en etkili araçlardan birisi haline geldiğini ve bu nedenle üniversiteye kabul edilenlerin deneyimlerini başkalarıyla paylaşmalarını istediklerini belirtiyor.

YouTube sesli arama için yeni özellik üzerinde çalışıyor! - ShiftDelete.Net (1)

Tabi, üniversitenin belirlediği katı kuralar var. Kışkırtıcı içeriklerin yer aldığı kanalların kabul edilmeyeceği belirtiliyor. Başvuru yapanların yeteneklerini kampüste çekecekleri iki – üç dakikalık bir video ile kanıtlaması isteniyor.

Hepsi bu kadar değil, tüm şartları yerine getiren YouTuber’ların akademik bilgilerinin test edilebilmesi için UTBK olarak adlandırılan bilgisayar tabanlı yazılı sınavı geçmeleri gerekiyor. Sonrasında üniversiteye kabul yapılıyor.

Kaynak: https://shiftdelete.net/youtuber-olmayani-kabul-etmeyen-universite

Monday Morning Goods No: 210

Bu Sayıda

YouTube’da artırılmış gerçeklik reklamları dönemi başlıyor

Google’ın video platformu YouTube, artırılmış gerçeklik reklamlarını önümüzdeki günlerde kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Ergen Beyni Gibi Çalışabilen Yapay Zeka: Emma

STOMP Out Bullying ve Grey New York tarafından geliştirilen yapay zeka platformu Emma siber zorbalığın ergen beyinler üzerindeki etkisini gösteriyor.

Haftanın ilhamını kaçırmamak için
bültene kaydolun,

DUYDUK DEYİN, DUYMADIK DEMEYİN!