Hava kirliliğine karşı robotik ağaçlar

Hava kirliliği hiç şüphesiz ki günümüzün en büyük problemlerinden bir tanesi ve Meksikalı bir grup mühendis bu soruna bir nebze de olsun çare olacak yeni bir yöntem bulmuş olabilir: robotik ağaçlar.

Hava kirliliği, günümüzde ülkelerin özellikle büyük şehirlerin ve burada yaşayan insanların karşılaştığı problemler arasında bulunuyor. Hava kirliliğinin en çok mağduriyet yarattığı ülkelerden bir tanesi de hiç şüphesiz ki Meksika. Meksika’nın başkenti olan Meksika, zaman zaman araba egzoz dumanından, fabrika bacalarından çıkan dumanlardan ve hatta Popocatepetl volkanından yükselen dumanlardan oldukça fazla etkileniyor.

Bu sorunu çözmek isteyen bir grup mühendis yeni ve farklı bir çözüm önerisiyle geliyor. BioMitech tarafından oluşturulan ve BioUrban adı verilen bu “yapay ağaçlar” tıpkı gerçek ağaçlar gibi çalışıyor, kirli havayı emiyor ve temiz hava bırakıyor.

Oldukça umut vaat eden BioMitech tarafından geliştirilen BioUrban robotik ağaçları, içerisinde barındırdığı teknolojiyi kullanarak kirli havayı içine çekiyor tıpkı ağaçların havayı temizleme süreçleri gibi. Metalik bir yapıya sahip olan bu ağaçların yaratıcısının yaptığı açıklamalara göre ağaç, mikroalgler sayesinde kirli havayı içine çekiyor ve temiz havaya dönüştürmek için 365 günlük bir fotosentez süreci uyguluyor. Bir BioUrban robotik ağacı, 368 gerçek ağaç verimine ulaşabiliyor.

Tabii bu ağaçlara ihtiyacımız olmadığı anlamına gelmiyor. Dört metrelik boya sahip robotik ağaçlar, gerçek ağaçların yerine geçmek yerine onları tamamlayıcı bir yapıya sahip. Daha çok yayaların, araçların, bisikletçilerin ve toplu taşımaların olduğu alanlara kurulacak olan bu robotik ağaçların maliyeti projeden projeye değişse de 50 bin dolar civarında oluyor.

Kaynak: https://www.webtekno.com/hava-kirliligine-karsi-bulunan-efsane-cozum-robotik-agaclar-h74737.html

Monday Morning Goods No: 219

Bu Sayıda

Google Fotoğraflar uygulaması artık fotoğraflardaki metinlerde arama yapmanızı da sağlıyor

OCR tekniğinden faydalanan iki yeni özellik sayesinde Google Fotoğraflar'daki ekran görüntüsü ve fotoğraflar üzerinde metin araması yapılabilecek ve bulunan kopyala-yapıştır ile not, doküman ya da form formatına dönüştürülebilecek.

Tarihin ilk uzay suçu işlenmiş olabilir

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli bir astronotun eski eşinin banka hesabını incelediği iddiası üzerine harekete geçen uzay ajansı, şimdi ortada bir suç olup olmadığını araştırıyor.

Haftanın ilhamını kaçırmamak için
bültene kaydolun,

DUYDUK DEYİN, DUYMADIK DEMEYİN!