2043 yılının Pantone rengi belirlendi: Ölü Mercan

Pantone'un bu yılın rengi seçtiği Living Coral'ı referans alan The Raccoons reklam ajansı, 2043 Yılının Rengi'ni Dead Coral olarak belirledi.

Kirlilik ve iklim değişikliği dünyamızı tehdit ediyor. Artık bu gerçeği görmezden gelmek mümkün değil. Özellikle sudaki yaşam, kirlilik ve iklim değişikliğinin sebep olduğu olumsuz sonuçları göstermeye başladı bile. Greenpeace gibi çevre konusunda uzmanlaşan sivil toplum örgütleri, yaptıkları kampanyalarla dikkatleri bu konuya çekmeyi başarıyor. Geçtimiz günlerde Filipinler’de atıklardan yapılan kıyıya vurmuş balina yerleştirmesini; plastik pipet atıklarının sudaki dostlarımıza verdiği zararı gözler önüne seren ilanları hatırlarsınız. Bunların yanı sıra, büyük markalar da çeşitli kampanyalarla denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmeye çalışıyor. Adidas’ın Real Madrid  ve Manchester United için okyanus plastiğinden ürettiği formalar bu amaca hizmet ediyor. Hatta Coral Crafters projesiyle geçtiğimiz yaz Minecraft, topluluğunu Meksika’nın Cozumel sahillerindeki mercanların yeniden büyümesi için yardım etmeye çağırdı. Tüm bunlar, 2 milyon hayvan türünün yaşam alanı olan mercan kayalıklarının yok olmasını engellemek için.

Fernando Carrión ve Rodrigo Bistene‘nin kurduğu reklam ajansı The Raccoons‘un projesi Color of the Year 2043 Dead Coral da küresel ısınma ve çevre kirliliğinin meydana getirdiği bu önemli soruna dikkat çekiyor. Dünyamızın bu hızla kirlenmeye devam etmesi, 2043 yılında mercan resiflerinin yok olması tehdidini de içinde barındırıyor. Color of the Year 2043 Dead Coral bu anlamda oldukça dikkat çekici bir kampanya. Hatırlayacağınız üzere her yıl trendleri izleyerek yılın ruhunu yansıtan bir renk seçen Pantone, bu yılın rengini Living Coral olarak belirlemişti. The Raccoons’da bu durumu, mercan resiflerinin yüz yüze geldiği yok olma tehlikesini göstermek için  güzel bir fırsata çevirdi. Yaşayan Mercan renginden Ölü Mercan rengine geçiş yapmamıza çok da uzun bir süre kalmadığına dikkat çeken The Raccoons bu gerçekçi Pantone Color of the Year parodisi ile durumun ehemmiyetini gözler önüne seriyor.


 

The Raccoon’un hazırladığı bu kampanya, kendilerini gece gündüz denizlerimizi temizlemeye adayan organizasyonlara da saygı duruşu niteliğinde. The Raccoons bu organizasyonlara verdikleri emek için internet sitesi üzerinden teşekkür ederken, bizler de bu yazı aracılığıyla onları tekrar hatırlayalım. Teşekkürler, NOAA Coral Reef Conservation ProgramUSGS via the PICSCNOAA Atlantic Oceanographic and Meteorological LaboratoryUniversity of Miami, UNEP, the Total Foundation NOAA National Marine Fisheries Service via the PIFSC, World Wildlife Fund, the National Fish and Wildlife Foundation Coral Reef Conservation Fund, and a Marie Curie Actions fellowship to JM from the European Research Council…

 

Kaynak: https://bigumigu.com/haber/2043-yilinin-pantone-rengi-belirlendi-olu-mercan/

Monday Morning Goods No: 188

Bu Sayıda

YouTube’dan tehlikeli meydan okuma videolarına yasak

Tehlikeli meydan okuma ve kamera şakası videoları platformda yer alamayacak.

Çin, Ay’da ektiği pamuk tohumlarını filizlendirmeyi başardı

Çin Ulusal Uzay İdaresinden yapılan açıklamaya göre Chang’e-4 tarafından Ay’a götürülen pamuk tohumları filiz verdi.

Haftanın ilhamını kaçırmamak için
bültene kaydolun,

DUYDUK DEYİN, DUYMADIK DEMEYİN!