Şarjı bitmek üzere olanlar kulübü: Die With Me

Die With Me, telefonun şarjı sadece %5'ten az olduğunda çalışan ve diğer şarjı bitenlerle mesajlaşarak son dijital nefesi verme uygulaması.

Dijitalleşen hayatlarımızda çözemediğimiz bir sorun var; cihazların şarjının bitmesi. Daha büyük batarya, daha verimli yazılımlar, bitmek bilmeyen optimizasyonlar derken sürekli olarak şarjımız bitmesin diye uğraşılıyor. Öte yandan da powerbank gibi harici çözümlerle de cihazlarımızın ömrünü uzatmaya çalışıyoruz. Pokémon Go çıktığı zaman pil yüzdelerinin nasıl bir anda bittiğini hatırlatsınız. Ancak her güzel şey gibi çevrimiçi olduğumuz sürenin de sonu gelebiliyor. iOS ve Android cihazlar için yayınlanan Die With Me, bu son nefesleri birlikte geçirmek için kurulmuş küresel bir mesajlaşma odası.

Beni bırakın siz devam edin!

%30, 20, 15, 10 derken şarj yavaş yavaş eriyor ve kaçınılmaz sonun yavaş yavaş geldiğini biliyorsunuz. %5’ten aşağısı ise artık tam bir çaresizlik. Dries Depoorter ve David Surprenant tarafından Ocak 2018’de geliştirilen uygulama sadece telefonun şarjı %5’in altına indiğinde kullanılabiliyor. Ve dünyanın dört bir yanından aynı durumda olan kişilerle yazışmanızı sağlıyor.

Uygulamanın marketlerde aldığı yorumlar ise bazı iyileştirmelerin yapılması gerektiğinin sinyalini veriyor. Çünkü mesajlaşma odaları bölgesel sınıflama koymuyor. Bu da zaten az kalan şarjınızın yüzlerce insanla aynı anda sadece bir gürültü içerisinde geçirmenize sebep oluyormuş. Yabancı dillerle iletişim kurmaya çalışmak bir zorluk iken yüzlerce kişinin aynı yerde olması da kaos yaratıyor. Bire bir veya daha küçük grupların olması daha anlamlı iletişimlerin önünü açabilir. Pratikte handikapları olsa da uygulama fikir olarak ve kullanma limiti olarak yeni bir fikir veriyor ve ilgi çekiyor. Die With Me’yi iOS ve Android cihazlar için indirebilirsiniz.

Görsel: Die With Me

Kaynak: https://bigumigu.com/haber/sarji-bitmek-uzere-olanlar-kulubu-die-with-me/

Monday Morning Goods No: 178

Bu Sayıda

Canım Kardeşim’e mutlu son

20'nci yılını kutlayan LÖSEV, Canım Kardeşim'i yıllar sonra yeniden yorumluyor.

Gerçeğinden ayırt edilemeyen dünyanın ilk yapay zeka spikeri

Çin'in Zheijang Eyaleti'nde düzenlenen Dünya İnternet Konferansı'nda dünyanın ilk yapay zeka haber sunucusu da seyirci karşısına çıktı.

Haftanın ilhamını kaçırmamak için
bültene kaydolun,

DUYDUK DEYİN, DUYMADIK DEMEYİN!